Businesscoach Kunst en Cultuur

‘Jij stelt de juiste vragen en vraagt door. Hierdoor weet je mij te prikkelen om stil te staan bij de zaken die er toe doen en die voor mij belangrijk zijn. Kortom ik ben zeer tevreden over de coachingsgesprekken.’ (IH)

‘David meende oorspronkelijk dat er geen coach zou zijn die zich kon verplaatsen in zijn enorm diverse, multi-multi en dynamische praktijk als kunstenaar, docent en interventies bedenker. Hij had een sterke drive om te reflecteren op zijn aanpak en terugkerende valkuilen. Om daarna alles efficiënter en daardoor rustiger aan te kunnen pakken, ondanks de veelheid en verscheidenheid. Na het lezen van een interview met een eerdere coachingsklant, waagde hij de stap.

We voerden een aantal intensieve gesprekken waarin hij lastige kwesties uit zijn praktijk ook daadwerkelijk oppakte en zich nadrukkelijker als professionele gesprekspartner voor zijn opdrachtgevers en leveranciers opstelde. Een van de onderdelen van de nieuwe werkhouding was het zich meer ontwikkelen als “regisseur”, zodat David zich kon concentreren op de kanten van de praktijk waar hij echt in uit blinkt.

Geweldig om dan af te sluiten met ‘Ja heel fijn! Je hebt me in ieder geval al zo’n boost gegeven met je inzichten. Het valt allemaal zo goed op zijn plek!’

Vraagstukken:

 • Planning is niet mijn sterkste punt en ik ben chaotisch. Hoe pak ik dat aan? Timemanagement & focus houden
 • Wil je hulp bij je lange termijn planning.
 • Heb je teveel ideeën om uit te voeren en kan je je slecht concentreren. Wat te doen?
 • Hoe begin ik voor mijzelf en vermarkt ik mijn product? Loopbaanvraagstukken
 • Ik blijf wikken en wegen over grote en kleine beslissingen en ben dan weinig effectief. Hoe los ik dat op? Ontwikkelen zelfvertrouwen
 • Doelgerichtheid en zakelijkheid; het lijkt me geweldig. Maar hoe?
 • Hoe bepaal ik mijn strategische positionering?
 • Kan je me helpen mijn multidisciplinaire praktijk tegen het licht te houden en mijn aanpak en terugkerende valkuilen te doorzien?
 • Hoe bepaal ik mijn tarieven?
 • Leidinggeven: hoe doe ik dat?
 • Teamontwikkeling en samenwerken

‘Dankjewel, Marion! Ik had het gevoel dat ik er ook echt aan toe was, dat jij precies op het juiste moment in mijn leven kwam. Zonder jouw wijsheden en jouw betrokken manier van coachen was het mij nooit gelukt! (PT)

Werkwijze

Afhankelijk van je coachingsvraag, de persoon, en in samenspraak met jou stellen we de lengte van het traject vast. Een minimum van vijf gesprekken met een regelmatige frequentie van éen keer per drie of maximaal vier weken is aan te bevelen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om telefonisch of per skype en mail te klankborden tussen de afspraken door of na afloop van het traject.

‘Dank je wel. Je herinnert me er telkens telkens weer aan, dat ik goed moet na denken wat ik wil. Nu, en morgen en volgende week, en volgende maand en volgend jaar.’ (SZ)

Handige sponsoring:

 • Voor individuele makers biedt het ‘Werktuig voor ontwikkeling’ ook mooie subsidie voor een coachingstraject. Zie https://werktuigppo.nl/ppo-aanvraag/
 • Woon je in Gelderland? Bekijk dan de mogelijkheden via de Groeiversneller.

Schrijf je je in bij éen van bovenstaande intermediairs? Vergeet dan niet mijn naam te vermelden in je aanvraag ☺ Liever eerst kennismaken? Een oriënterend gesprek kan altijd! Stuur een reactie en ik neem contact met je op.

Als startend cultureel ondernemer heb ik veel baat gehad bij Marion’s kennis van het culturele veld. Haar tips over culturele instellingen, interessante mensen, boeken en organisaties hebben mijn blikveld verbreed. Dankzij haar doelgerichtheid heb ik in korte tijd behoorlijke sprongen kunnen maken. Deze praktische insteek, in combinatie met haar directheid en enthousiasme, maakt haar de ideale coach voor culturele ondernemers.” (AW)

“Nogmaals dank en waardering voor je uiterst zorgvuldige voorbereiding en organisatie! We kunnen er met genoegen op terugkijken.”

‘Professioneel, passievol en prettig om mee te werken’

“Marion is vriendelijk, attent, stipt en communicatief. In de tijd dat Marion werkte als consulent voor het Scholingsfonds Kunst en Cultuur, heb ik een erg prettig contact met haar gehad. Vanwege onze gedeelde passie voor scholing en ontwikkeling, verstonden wij elkaar goed. Zij toonde zich enthousiast over onze plannen en flexibel waar deze wijzigden, omdat ook voor haar kwaliteit en actualiteit voorop stonden. Ik heb met name gewaardeerd dat Marion zich steeds heeft ingespannen om ons de mogelijkheden van het Scholingsfonds optimaal te laten benutten. Daardoor hebben veel directies en medewerkers van kunstinstellingen tegen een geringe eigen bijdrage kunnen werken aan hun professionalisering!”