Inhoud

‘Put first things first’, zegt Stephen Covey en gebaseerd op het door hem uitgewerkte model, zijn duidelijke richtlijnen te ontwikkelen hoe je je bedrijf optimaal organiseert.

Zelfstandigen zonder personeel en ondernemers in het kleinbedrijf zijn per definitie veelzijdig en dat moet ook, want er wordt nogal wat van ze gevraagd. Je bent tegelijk de frontoffice en de backoffice, de sales, de marketing en de uitvoerder; je moet dus wel van alle markten thuis zijn.

• Hoe bewaar ik overzicht?

• Hoe stel ik mijn prioriteiten vast?

• Hoe organiseer ik mijn administratie, zodat ik materiaal snel terug kan vinden?

• Hoe houd ik tijd over voor product- en marktinnovatie?

Het is menselijk om onzekerheid en ongemak te willen vermijden. Dus stel je die vervelende, moeilijke of grote zaken uit waarvan je weet dat ze gedaan moeten worden. En daardoor ben je je dagen, weken, zo niet maanden achter elkaar bewust van wat je zou moeten doen en niet doet. Dat vreet energie. Maar uiteindelijk zijn de lasten van uitstellen veel hoger dan de baten. Uitstelgedrag heeft ook als nadeel dat de minder leuke dingen steeds ingewikkelder worden naarmate je ze langer uitstelt.

Een goed georganiseerde werkruimte geeft rust in je hoofd en levert tijdwinst op. Als je één keer de tijd neemt om je werkplek goed te organiseren, is het daarna een kwestie van bijhouden. Wat je administratie betreft, is een goede organisatie niet alleen prettig en nuttig, maar zelfs vereist.

Multitasken klinkt modern en efficiënt, in de praktijk veroorzaakt het een vol hoofd, onrust en stress. En daar wil je vast vanaf!

Resultaat
De workshop leidt jou of jullie team via diverse vragen naar inzichten hoe je je werk nu en in de toekomst effectiever kunt indelen.
Je stapt naar buiten met bruikbare tips voor je eigen werkzaamheden.
En mocht je je afvragen of timemanagement je creativiteit beperkt; uiteraard besteden we daar ook aandacht aan.

Geschikt voor: ensembles, koren, orkesten, theatergroepen, dansers, choreografen en andere culturele initiatieven
Ook voor: kunstenaars, makers, illustratoren, animatoren, fotografen, acteurs, dansers, musici, ontwerpers en designers

Verzorgd o.a. voor Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, creatieve klanten van Merwede Administratie Utrecht, BKKC Tilburg, Het Evertshuis Bodegraven

  • Deze workshop kost €100,- ex BTW per persoon.
  • Mocht je onverhoopt niet deel kunnen nemen, dan kan een collega kosteloos je plaats benutten. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang van de workshop worden 50% annuleringskosten in rekening gebracht.