In vier dagen je kunstenaarspraktijk zakelijk op de rit?

Misschien krijg je het nu nog benauwd van woorden als ondernemersplan, marketing, subsidieaanvragen en langetermijnplanning. In vier workshops begeleiden wij jou om deze begrippen om te zetten in realistische plannen, zodat je bedrijf ook zakelijk floreert.

De workshops zijn speciaal ontwikkeld voor beeldend kunstenaars, makers, ontwerpers en fotografen die hun ondernemersvaardigheden willen aanscherpen en daarbij wel wat frisse input en praktische handvatten kunnen gebruiken. Dus als je bent afgestudeerd aan de HKU, en je zakelijke praktijk wilt laten bloeien, zijn deze workshops precies wat je nodig hebt.

 • MARKETING VOOR CREATIEVEN (1/10/18)

  Ondernemerschap kan niet zonder marketing. Dat geldt voor commerciële ondernemingen, en ook net zo goed voor creatieve bedrijven. Het woord ‘marketing’ is een samentrekking van de woorden ‘market’ en ‘getting’. Hoe jij die markt succesvol kunt benaderen, leer je in deze eerste workshop.

  We staan ook stil bij wat zinvolle content is. Met slimme marketing zorg je ervoor dat je als maker ‘top of mind’ komt bij je potentiële publiek. Of dat nou klanten, kunstliefhebbers, curatoren of galeriehouders zijn.

 • JOUW LEUKSTE ONDERNEMERSPLAN (26/11/18)

  Denk je dat een businessplan theoretisch geneuzel is (en dus onnodig) of moeilijk (en dus veel tijd kost), volg dan de workshop Business Canvas Model. Hier ontwikkel je je eigen ondernemersplan alsof je een canvas beschildert.

  Met deze aanpak zie je al snel samenhang tussen je bedrijfsactiviteiten en je verdienmodel. Klinkt aantrekkelijk, niet?!

 • SUBSIDIES AANVRAGEN (21/1/19)

  Subsidies aanvragen net zo iets als je belastingformulier invullen? Nou, het is toch echt een stuk leuker om te doen. Als je weet hoe je een goed projectvoorstel schrijft, en waar je rekening mee moet houden, dan is het echt appeltje-eitje.

  Je artistieke visie moet helder te zijn, de begroting realistisch en het tijdspad haalbaar. Giet je plannen vervolgens in een helder format en je slaagkans is gelijk stukken groter.

 • MIJN 2019 (25/3/19)

  Hoe ziet het komende jaar er voor jou uit?
  Welke doelen stel je? Hoeveel inkomsten heb je nodig? Hoe ga je dat organiseren? Welke kwaliteit wil je neerzetten, en voor wie? Hoe ga je de wereld laten weten dat je er bent? En wanneer voer je uit wat je hebt opgestoken in de eerdere drie workshops?

  Misschien verlammen deze vragen je. Je zult ontdekken dat het allemaal niet zo zwaar is. De antwoorden op bovenstaande vragen zet je namelijk beknopt in eenoverzichtelijk ondernemersplan. Een soort actieplan, zou je kunnen zeggen. Het helpt je overzicht te houden en gewenste resultaten te behalen.

ORGANISATIE

Galerie SANAA en adviseur/trainer/coach Marion Beltman combineren hun krachten om dit mooie aanbod voor jou mogelijk te maken. Galerie SANAA is een galerie in het hart van Utrecht en is gehuisvest in een prachtig ruim en licht pand, vlakbij het museumkwartier en andere galeries, en op loopafstand van het station.

OPZET

De workshops bouwen op elkaar voort en we adviseren je dan ook je in te schrijven voor alle vier de workshopdagen. Naast de kennis en het stimulerende enthousiasme van Marion Beltman, ontvang je feedback op je ideeën, ontdek je de nodige valkuilen en leer je van elkaar. Alles wat je nodig hebt om een slagvaardig en succesvol ondernemend kunstenaar te worden.

KOSTEN

Ben je afgestudeerd tussen 2015 en 2018, dan betaal je slechts 4 x € 50. Ben je vóór 2015 afgestudeerd, dan betaal je 4 x € 80 (prijzen zijn inclusief lunch, koffie, thee en workshopmateriaal, exclusief btw). Dankzij het K.F. Hein Fonds, die de workshops financieel ondersteunt, kunnen we de kosten laag houden.

INSCHRIJVEN

Gebruik onderstaand inschrijfformulier om je aan te melden voor één of meerdere workshops. Zodra we de inschrijving hebben ontvangen, sturen we jou de factuur voor de workshops. Na betaling volgen verdere details over de reeks bijeenkomsten.

Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken wij je dit zo spoedig mogelijk door te geven via het contactformulier of telefonisch.

Graag maken wij je er op attent dat bij afmelding minder dan 2 dagen voor de workshop of bij afwezigheid zonder afmelding, wij helaas genoodzaakt zijn een no-show fee van €25,- in rekening te brengen.

Geïnteresseerd in één of meer van deze workshops?