Inhoud

In deze interactieve workshop worden de situatie in Nederland, gangbare theorie en ervaringen van aanwezigen naast elkaar gezet.

Wat is cultureel ondernemerschap en wat komt daarbij kijken?
Cultureel ondernemerschap is ondernemerschap met een extra dimensie. Een ondernemer op cultureel gebied streeft een artistiek doel na, naast de gebruikelijke zakelijke doelstellingen.
De afgelopen jaren werd de infrastructuur voor de culturele sector het in vrijwel alle disciplines minder. Fondsen, gemeentes en provincie bouwen ondersteuning aan kunstenaars af. Om niet meegezogen te worden in de turbulentie is actie nodig.
De creatieve industrie, staat volop in de belangstelling en innovatiekansen nemen voor kunstenaars toe. Dat heeft implicaties voor je zakelijk handelen, je opstelling en verdienmodel. Hoe? Dat werken we uit in deze workshop!

Resultaat
Door inzichten die je gedurende de dag ontwikkelt, zie je meer mogelijkheden op de markt zodat je een inkomen opbouwt dat uit meerdere producten en diensten bestaat.
Je verkrijgt inzicht in en kennis van de volle omvang van het begrip Cultureel Ondernemerschap
Je krijgt actuele zakelijke kennis, waardoor je je kan richten op het best denkbare artistieke product voor een zo groot mogelijk publiek.
Er ontstaat een balans tussen de creatieve ambities, de verkoopbaarheid en toegankelijkheid van je werk en publieksvoorkeuren.
Je stelt lange- en middellange termijndoelen.
Houdingsverandering ten aanzien van je eigen bedrijfsvoering.
Handvaten om nieuwe wegen in te slaan en/of je te organiseren.
Innovatie van je aanbod en je markt

  • Deze workshop kost €100,- ex BTW per persoon en kan ook in groepsverband verzorgd worden.
  • Mocht je onverhoopt niet deel kunnen nemen, dan kan een collega kosteloos je plaats benutten. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang van de workshop worden 50% annuleringskosten in rekening gebracht.
[button link=”https://www.marionbeltman.nl/aanmeldformulier/” size=”large” color=”#8ab227″ text=”light”]Aanmelden[/button]

Geschikt voor: ensembles, koren, orkesten, theatergroepen, dansers, choreografen en andere culturele initiatieven
Ook voor individuele kunstenaars, makers, illustratoren, animatoren, fotografen, acteurs, dansers, musici, ontwerpers en designers

Verzorgd o.a. voor de Rhedense Instelling voor Kunst en Cultuur (RiQQ), Binoq, FNV KIEM, Pulchri en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)